Telefoni feavea'i
+86 186 6311 6089
Valaau i matou
+86 631 5651216
I-meli
gibson@sunfull.com

O se Tala'aga Puupuu o le Suiga Reed

O le ki vao o se fa'aula eletise e fa'aogaina e se maneta fa'aogaina. E ui e foliga mai e pei o se fasi tioata ma ta'ita'i o lo'o fa'aoso mai ai, o se masini fa'ainisinia malosi e galue i ni auala ofoofogia ma metotia fa'apitoa e fa'aaogaina mo le fa'aogaina i le tele o talosaga. Toeitiiti lava o su'e ofe uma e galue i luga o le nofoaga o se malosi faatosina: o se polarity fa'afeagai e tupu i luga o se feso'ota'iga masani matala. A lava le maneta, o le malosi lea e manumalo i le malo o lau ofe, ma toso faatasi le fesootaiga.

O lenei manatu na muai faia i le 1922 e se polofesa Rusia, V. Kovalenkov. Ae ui i lea, na pateni le ki o le ofe i le 1936 e WB Ellwood i Bell Telephone Laboratories i Amerika. O le vaega muamua o le gaosiga "Reed Switches" na taia i le maketi i le 1940 ma i le faaiuga o le 1950s, na faʻalauiloaina ai le faʻaogaina o fefaʻatauaʻiga quasi-eletisi ma se ala tautala e faʻavae i luga o le reed switch technology. I le 1963 Bell Company na tuʻuina atu lana lava faʻamatalaga - o se ituaiga ESS-1 ua fuafuaina mo fefaʻatauaʻiga i totonu o le taulaga. E oo atu i le 1977, e tusa ma le 1,000 fefaʻatauaʻiga faʻaeletoroni o lenei ituaiga o loʻo faʻaogaina i le ISA I aso nei, o le reed switch technology o loʻo faʻaaogaina i mea uma mai le ea i luga o le ea i le otometi moli kapoti.

Mai le fa'ailoaina o le fa'atonutonuina o fale gaosimea, e o'o atu lava i le tuaoi o Mike e na'o le mana'o e ki mai se moli puipui i le po e ta'u atu ia te ia pe a latalata tele se tasi i le fale, e tele auala e fa'aoga ai nei ki ma masini. Pau lava le mea e manaʻomia o se aloiafi o le atamai e malamalama ai pe faʻafefea ona faʻaleleia atili galuega masani i aso uma i se ki poʻo se masini faʻalogo.

O uiga fa'apitoa o se su'ega reed e avea ai i latou ma fofo tulaga ese mo le tele o lu'itau. Talu ai e leai se ofuina faʻainisinia, e maualuga atu le saoasaoa o gaioiga ma faʻamalosia le tumau. O lo latou ma'ale'ale e mafai ai ona fa'apipi'i loloto i totonu o le fa'apotopotoga a'o fa'agaoioia e se maneta atamai. E leai se voltage e mana'omia ona o lo'o fa'agaioi fa'amaneta. E le gata i lea, o uiga faʻaogaina o suʻega reed e faʻapitoa ai mo siosiomaga faigata, e pei o le teʻi ma le vibration siosiomaga. O nei uiga e aofia ai le fa'agaoioia e le fa'afeso'ota'i, fa'amaufa'ailoga fa'amaufa'ailoga, ta'avale faigofie, ma o le maneta fa'agaoioi e alu sa'o i mea e le o ni ferrous. O nei fa'amanuiaga e fa'ato'a lelei ai sui o vao mo fa'aoga palapala ma faigata. E aofia ai le faʻaogaina i masini vaʻaia ma masini faʻafomaʻi e manaʻomia ai tekinolosi sili ona maaleale.

I le 2014, HSI Sensing na atiaʻe le tekonolosi fou fou fou i le silia ma le 50 tausaga: o se suiga moni B. E le o se suiga SPDT fomu C ki, ma e le o se SPST fa'aituau fa'aituau A ki. E ala i le fa'ainisinia pito i le pito, o lo'o fa'aalia ai lau ofe fa'apitoa e fa'atupuina ai se polarity fa'apei i le i ai o se maneta fa'aogaina fafo. A lava le malosi o le maneta o le malosi o le tetee e atiina ae i totonu o le vaega e fesootai ai e tulei ese ai le ofe e lua mai le tasi ma le isi, ma motusia ai le fesootaiga. Faatasi ai ma le aveesea o le maneta, o latou faʻaituau faʻanatura faʻainisinia toe faʻafoʻisia le fesoʻotaʻiga masani tapuni. O le ulua'i atina'e fa'afou fou lea i le reed switch technology i le tele o tausaga!

E o'o mai i le taimi nei, o lo'o fa'aauau pea ona avea le HSI Sensing ma tagata tomai faapitoa i alamanuia i le fo'ia o fa'afitauli mo tagata fa'atau i le lu'itauina o fa'aoga o su'esu'ega fa'ailoga. O lo'o tu'uina atu fo'i e le HSI Sensing ni fofo fa'atauga sa'o mo tagata fa'atau e mana'omia le tulaga lelei e le mafaatusalia.


Taimi meli: Me-24-2024